top of page

BLOG: Mijn kind wordt brugpieper!


Ik sprak laatst een moeder die toch een beetje op ziet tegen de nieuwe tijd die aanbreekt. Want ineens wordt je kind wel heel erg groot. Gaat hij het wel redden? De aansluiting in deze groep is na hard werken afgelopen jaren redelijk goed te noemen en straks… ja, straks beginnen we weer van voor af aan. Nieuwe school, nieuwe klas, nieuwe vrienden, althans dat hoop ik zegt die moeder. Want op de voorgrond treden of makkelijk sociale contacten aangaan is niet zo zijn dingetje.

Een andere moeder belde mij vorig jaar na de zomervakantie in nood op. De eerste schoolweek in de brugklas was begonnen en het was een groot DRAMA! Haar dochter wou niet meer naar school! Buikpijn, hoofdpijn. Slecht slapen, s’morgens huilend aan het ontbijt, ertegenop zien en niet willen naar school willen gaan. HELP!!

Haar sensitieve dochter wist niet waar ze aan toe was, twijfelde of ze de weg wel wist op school, of ze wel op tijd zou zijn in het volgende lesuur. Of ze alles wel in één keer begreep als de docent iets uitlegt. Maar eigenlijk gebeurde er dit:

Hier was een onzeker meisje die nieuwe situaties heel spannend vindt: niet weet hoe zij zich moet gedragen t.o.v. zichzelf en de kinderen en docenten op school. Overweldigd wordt door alle veranderingen en/of de hoeveelheid schoolwerk. En het moeilijk vindt om nieuwe contacten te maken.

Nu hoor ik je denken: “Wat kan een brug-KRAGT-training daaraan veranderen?”.

Nou best veel, want hoe zou het zijn als je kind goed voorbereid naar het voortgezet onderwijs kan gaan?

WAT IS BRUG-KRAGT-TRAINING?

Het accent van de brug-KRAGT-training ligt op het (h)erkennen en aangaan van deze nieuwe levensfase. Dus stil staan bij wat er gaat komen. Daarnaast is er volop aandacht voor het bevorderen van weerbaarheid en sociale vaardigheid. Het vergroten van zelfkennis helpt het vergemakkelijken van de nieuwe stappen die kinderen uit groep 8 gaan nemen bij de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Als kinderen zichzelf beter kennen, weten ze waar ze goed in zijn. Datzelfde geldt ook als zij hun valkuilen kennen, dit vergroot het zelfbewustzijn en geeft hen een voorsprong als ze beginnen met het voortgezet onderwijs. Het omgaan met alle veranderingen en het maken van nieuwe vriendschappen gaat makkelijker en kinderen voelen zich zelfverzekerder!

Bijzonder aan deze training is dat de brug-KRAGT-training ook een multi-sensorische training is: door de grote diversiteit in dynamische oefeningen en (creatieve) werkvormen, wordt er verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen.

OKÉ EN DAN NU EEN OVERZICHTELIJK RIJTJE!

In deze training leren kinderen onder andere:

* hun eigen kwaliteiten en talenten beter kennen.

* hoe ze hun kernkwaliteiten efficiënt kunnen gebruiken.

* inzicht krijgen in het organiseren van huiswerk

* hun eigen leerstijl kennen

* om te gaan met toets-stress

* hoe je faalangst omzet in zelfvertrouwen

* wat je kan verwachten op het VO

* omgaan met veranderingen

* hoe je jezelf kunt zijn binnen een groep

* hoe je nieuwe vrienden maakt

* hoe je effectief met docenten communiceert

* hoe je om kunt gaan met verdrietige en sombere gevoelens

* hoe je omgaat met boosheid of gevoeligheid

* hoe je jezelf kunt afsluiten voor invloeden (prikkels) van buitenaf

* hoe je stevig in je schoenen staat

* hoe je grenzen aangeeft en die van andere ziet en respecteert

We gaan concreet aan de slag met ‘dat’ waar jouw kind tegen aan loopt.

In 5 lessen van 2 uur, in een kleine groep van minimaal 2 tot maximaal 6 personen. Dus niet de grote massa, maar klein en veilig!

INVERSTERING:

De investering bedraagt €189,-

Wil jij deze training voor jouw kind? Als voorbereiding op de overstap die jouw kind gaat maken.

Kijk dan nu op de website voor de eerstvolgende training en meld je kind gauw aan!

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt zeker voor deze reuzesprong!

Na deze krachtige training zal je kind zich zekerder voelen en Stralend zichzelf zijn in de brugklas!

Wie weet tot gauw!

Sonja Venhuizen

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page