top of page

BLOG: Durf jij?


Hulp vragen. Kan jij dat? Ik kan je zeggen dat ik het soms lastig vind. Want met hulp vragen maak je jezelf best heel kwetsbaar. Dat je moet toegeven dat het met jou of je kind niet zo lekker gaat, of in het gezin. Misschien is jouw kind vaak boos en zou je graag willen weten hoe je hier goed mee om kan gaan. Of misschien heb je gewoon even geen puf voor het negatieve gedrag van je kind. Heb je net een scheiding achter de rug en reageert je kind daar best heftig op. Toegeven dat je het gewoon even niet meer weet… Best een dingetje. Ik merk dat veel moeders (misschien ook vaders, maar ik praat toch vaker met moeders 😉) dat heel lastig vinden. We willen het allemaal zo goed doen, alle ballen hoog houden en zeker niet toegeven als het even niet gaat! En als je dat uiteindelijk toegeeft, dan lukt het je vast om het zelf op te lossen?!

Uhhh ja, dat kan, maar heb je ook wel eens aan een kindercoach of jongerencoach gedacht?

Zelf oplossen geldt misschien voor jou, maar ook voor je kind? Je hoeft het niet alleen te doen!

EEN KINDERCOACH?!

Ja, een laagdrempelige manier van begeleiden. Even iemand laten meekijken… Soms kunnen een paar sessies al genoeg zijn om weer verder te kunnen. Tips en tools ontvangen, gedachten en ideeën uitwisselen. Een doel stellen en daar samen aan werken. Coaching werkt door. Niet alleen op het moment, maar zelfs maanden later kan er een ‘oh ja’-moment ontstaan, waardoor je andere keuzes maakt, of ziet dat je kind opeens anders met die situatie om gaat.

EEN JONGERENCOACH?!

Iets anders dan een kindercoach? Nee niet direct, maar een 14, 16 of 18 jarige vindt het natuurlijk niet tof om naar een kindercoach te gaan. 😉 Vandaar een jongerencoach! Hoewel het uiteindelijke doel natuurlijk hetzelfde is: namelijk goed in je vel zitten en sterker in je schoenen staan. De hulpvragen zijn vaak gericht op: wie ben ik, verlangen naar acceptatie, wat zijn mijn do’s en dont’s? Er vanuit gaande dat de oplossing altijd in de jongere zelf zit, luister ik naar zijn/haar verhaal en stel ik gerichte vragen, waardoor de jongere terecht komt bij de mogelijke oorzaken en oplossingen. We gaan altijd op weg naar oplossingen en grip op de situatie!

Dus dat : de beste versie van jezelf ontdekken! De beste versie van jouw kind, maar ook van jou als ouder. Soms kan de beste versie van jezelf even kwijt zijn, omdat je in verdrietige en/of lastige situaties bent belandt. Dan is het niet altijd even makkelijk om daar mee om te gaan. Misschien ga je juist vrolijk door en doe je of er niets aan de hand is en loop je je (onderliggende) emoties voorbij. In ieder geval zijn we in de beste versie van onszelf niet bang, boos of geïrriteerd. Dit gedrag is altijd een gevolg! Dit gedrag is niet wie jouw kind is! Samen gaan we op zoek naar de oorzaak. Wat is er ten diepste aan de hand? Wat maakt dat je dit gedrag laat zien, waar worstel je mee, wat doet pijn? Of wat maakt jou verdrietig?

Onthoud: je bent de emotie niet, je voelt de emotie. En wat je voelt kun je veranderen!

Dus hulp vragen moeilijk? Ik snap best dat daar een portie lef voor nodig is! Uiteindelijk wil je maar 1 ding: dat het goed gaat met je kind en dat alles weer lekker op rolletjes loopt in je gezin. Aanmelden bij een psycholoog of een doorverwijzing via de huisarts kan voor veel mensen net een drempel te hoog zijn. Praktische hulp vragen bij een kindercoach / jongerencoach is laagdrempelig, vanuit je eigen kracht zoek jij hulp voor je kind!

En nee, coaching wordt niet vergoed, jammer maar waar! Ik kan er een heel verhaal over houden, maar feit blijft dat begeleiding via de reguliere hulpverlening vaak wordt vergoed. Daardoor zijn er vaak langere wachtlijsten en zal je nog even geduld moeten hebben. De tarieven van hulpverleners die vergoed worden liggen doorgaans ook wat hoger dan de mijne.

Bij praktijk Stralend Jezelf krijg je coaching en aandacht op maat, niet omdat je er “recht” op hebt, maar omdat je graag hulp en begeleiding wilt en nodig hebt. Tegelijk kan ik natuurlijk niet in je portemonnee kijken en wil ik niet dat de financiën een belemmering zijn voor het krijgen van passende hulp. Dus neem gerust contact met mij op, dan zoeken we samen naar een passende oplossing!

De 1ste stap is altijd het moeilijkste, troost je met de gedachte dat het maar 1 stap is.

December is niet voor niets een maand waarin we delen en geven! Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om de 1ste stap te zetten en daarom wil ik je iets geven. In de hele maand december kun je een gratis en vrijblijvend skypegesprek van max 30 minuten aanvragen. Waarin jij je vragen kan stellen voor je kind, voor je gezin of jezelf, waarin ik iets kan vertellen over kindercoaching en jongerencoaching. Waarin we samen kunnen kennismaken. Klik hier om een afspraak te maken. Vermeld erbij dat het gaat om een gratis skypegesprek. Het lijkt mij leuk om je te ontmoeten!

HELP!!

Ik heb het geleerd, geleerd dat hulpvragen helemaal niet erg is. Sterker nog, er ontstaat begrip of herkenning. Het is dé weg naar verbetering of verandering. Dus ik wil je vragen, als je deze blog hebt gelezen, het bestaan en het werk van een kind- en jongerencoach door te vertellen. Vertel de mensen om je heen dat ze het niet alleen hoeven doen, maar dat er iemand is die de beste versie van jezelf kan helpen ontdekken.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page