top of page

BLOG: Wat voor een schaap?


Bloggen. Best een dingetje kan ik je zeggen. Veel kinder- en jongerencoaches bloggen. Dus ik ook?! Hmmm… eigenlijk ben ik niet zo’n volgzaam schaapje, maar tegelijk realiseer ik mij dat het in deze tijd wél de weg is om mensen, ja jullie lezers 😊, te laten weten wie ik ben, wat ik doe en wat er in praktijk Stralend Jezelf gebeurt. Dus, dit niet zo’n volgzame schaapje gaat bloggen! Maakt mij dus… juist, zo’n schaap 😉

Wel op mijn eigen manier, want dat is waar ik voor sta! Zoveel verschillende mensen, met zoveel verschillende ideeën en karakters.

Ik kan dus een authentiek schaap zijn in een kudde, dat is eigenlijk heel erg Stralend Jezelf!

Gaaf om juist de verschillen met elkaar te delen, je te onderscheiden, maar nog belangrijker: jezelf durven te zijn! Daar wordt de wereld, de werkplek of de klas van je kind veel kleuriger van! Toch merk ik onder de kinderen en jongeren dat daar vaak anders over gedacht word. Althans: ze willen misschien wel voor hun eigen mening uitkomen, of dragen wat zij mooi vinden, maar durven dat niet… lopen zo (bijna) allemaal in hetzelfde merk spijkerbroek, of hebben ze dezelfde telefoon en zo kan ik nog 100 dingen bedenken, jij vast ook… Sterker nog, welk voorbeeld geven wij?

En die ene, die dat niet heeft? Hoe gaan we daarmee om? En dat is precies waarom ik graag kinderen en jongeren coach! Ik wil graag samen met jouw kind of puber ontdekken wat hen zo uniek maakt. Want een telefoon of een kledingmerk is slechts een materiële status. Wij mensen maken dat tot een belangrijke status, maar dat is zeker niet waar het om gaat. Wie ben jij? Wat maakt jou leuk? Waar ben jij goed in? Wat heb jij te geven? Bewustwording!

Bewust worden is het begin van verandering!

Een volgzaam schaap, wat mee hobbelt in de grote kudde van kind en jongerencoaches, gaat dus bloggen net als andere coaches. Ja, omdat ik dit zelf wil! Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat het helemaal niet erg is om mee te hobbelen, zolang het maar jouw keuze is! Niet omdat iedereen het doet, maar omdat ik graag met jullie wil delen in het mooie werk wat ik als kind- en jongerencoach doe.

Wat kan ik voor jou en je kind betekenen? Durf jij te onderscheiden of ben je onzeker over jezelf. Heb je een vraag, of wil je informatie? Blijf er niet te lang mee rondlopen, ik denk graag met je mee!

Sonja Venhuizen

Kind -& jongerencoach

Praktijk Stralend Jezelf

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page