top of page

BLOG: Hoor jij erbij?


Kan jouw kind omgaan met groepsdruk? Kan jouw kind grenzen aangeven? Mag jouw kind wat steviger in zijn of haar schoenen staan?

Volgens mij wil iedere ouder dat voor zijn/haar kind. En iedere kindercoach of jongerencoach wil daar natuurlijk in bijdragen, ik in ieder geval ook!

Hoor jij erbij?

Niets is namelijk vervelender als je het gevoel hebt er niet bij te horen. Erbij horen geeft je namelijk bestaansrecht, je mag er zijn! Dat geldt voor het gezin waar je in opgroeit, voor de sportclub waar je sport, de klas waar je in zit, de vriendengroep waar je deel van uitmaakt.

Wanneer je het gevoel hebt dat je er niet bij hoort, ga je je best doen om er maar bij te horen en zo kan het zijn dat je niet meer jezelf bent. Zo kan je dingen gaan doen, of gedrag laten zien wat ver van jou afstaat. Dit gebeurt onbewust en soms ook heel bewust. Maar maakt het je gelukkig?

En toch kan dat veranderen!

Want hoe té gek zou het zijn als jouw kind weet hoe het om moet gaan met boosheid of met gevoeligheid. Dat je kind gaat leren hoe het zijn of haar grenzen kan aangeven, en die van anderen ook ziet en respecteert. Hoe je kind steviger in zijn of haar schoenen kan staan.

Maar misschien nog veel belangrijker: hoe jouw kind van zichzelf houdt, keuzes durft te maken die goed voor hem of haarzelf zijn. Dat je kind (bij) zichzelf blijft.

Natuurlijk kan je kind hier individuele coaching voor volgen, maar hoe mooi is het dat dit ook in groepsverband kan! Van en met elkaar leren!

Speciaal hiervoor is een KRAGT training ontwikkeld.

KRAGT staat voor Kind, Relatie, Anderen, Globe, Toekomst.

Tijdens de KRAGT training leert jouw kind hoe het zich voelt t.o.v. al die groepen (gezin, klas, sportclub, vriendengroep) Deze groepen worden ook wel systemen genoemd.

Jouw kind leert tijdens deze training o.a. eigen keuzes te maken binnen de verschillende systemen. Hoe kan ik de juiste plek innemen, wat is de juiste balans in het geven en ontvangen en hoe kan ik (stralend) mijzelf blijven!

Gevolg

Als kinderen zichzelf beter leren kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een sterke basis voor de verdere ontwikkeling.

Ook leert jouw kind door deze training zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en eigenwaarde toenemen.

Wauw!!! Ik zeg delen die training! Precies, want voor deze training heb je wel kinderen nodig! Alle kinderen wil ik zo graag weerbaarder zien.

Het plan

Deze training geef ik voor verschillende leeftijdsgroepen.

De kosten van deze KRAGT training bedraagt €160,- incl. btw voor vijf wekelijkse groepslessen van twee uur.

Wil je je kind opgeven? Bel 06 27127824 of mail naar info@stralendjezelfcoaching.nl

Ik kijk er naar uit om deze krachtige groepstraining voor kinderen en jongeren, samen met jouw kind te mogen beleven.

Lieve groet,

Sonja

Kind & - jongerencoach

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page