top of page

KRAGT training

Dé training voor kinderen en jongeren

Kinderen die de KRAGT training volgen hebben verschillende hulpvragen. Zoals: ‘ik wil voor mijzelf leren opkomen en meer zelfvertrouwen’, ik wil minder snel boos worden en minder snel huilen’, ik wil leren hoe ik kan reageren als andere niet aardig tegen mij doen’, ik wil er graag bij horen in  de klas’, ik wil leren hoe ik minder verlegen kan zijn en meer durf te zeggen’.

In 5 groepslessen leren kinderen en jongeren hoe ze meer grip kunnen krijgen op hun gedachten, gevoelens en gedrag, waardoor ze weerbaarder worden en meer zelfvertrouwen krijgen!

KRAGT-training
is voor kinderen en jongeren die:
 • last van faalangst hebben
 • zich onbegrepen voelen

 • (hoog) gevoelig zijn

 • onzeker zijn

 • weerbaarder willen worden

 • gepest worden of zelf pesten

 • veel (negatieve) aandacht vragen

 • moeilijk aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten

 • moeite hebben om hun grens aan te geven

 • hun eigen kwaliteiten en talenten beter willen leren kennen.

Erbij horen geeft bestaanskracht

Belangrijk is dat elk mens, elk kind voelt dat hij of zij erbij hoort. Erbij horen geeft je namelijk bestaansrecht, je mag er zijn! Dat geldt voor het gezin waar je in opgroeit, voor de sportclub waar je sport, de klas waar in je zit, de vriendengroep waar je deel van uitmaakt.
 

Wanneer je het gevoel hebt dat je er niet bij hoort of je best doet om er maar bij te horen kan het zijn dat je niet meer jezelf bent, om er toch maar bij te horen.

Veel kinderen en jongeren lopen tegen dit gevoel aan. Weten niet hoe zich moeten gedragen, worden onzeker, voelen zich onbegrepen, vragen veel (negatieve) aandacht. Het enige wat ze willen is gezien worden en erbij horen!

Speciaal voor deze kinderen en jongeren is er een KRAGT training ontwikkeld.

Een groepstraining voor kinderen en jongeren waarin het kind leert hoe het zich voelt en gedraagt t.o.v. zichzelf en de mensen binnen verschillende systemen.

KRAGT
STAAT VOOR KIND, RELATIE, ANDEREN, GLOBE, TOEKOMST.

De weg naar zelfvertrouwen

Tijdens de KRAGT-training gaat het kind zien wat de keuzes zijn m.b.t. loyaliteit in het gezin en in de groep (erbij horen) tegenover de keuze; dichtbij jezelf blijven. Daardoor kan het voorkomen dat je jezelf mogelijk ook buiten de groep zou kunnen plaatsen. Hoe zorg je daarin voor een juiste balans; erbij horen en ook jezelf blijven; geven en nemen.

Als kinderen zichzelf beter leren kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, voelen ze zich sterker en hebben ze een stevige basis voor verdere ontwikkeling. Ook leert een kind door deze training zijn of haar eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.

Een krachtige groepstraining voor kinderen en jongeren.
Verminderd faalangst en onzekerheid.
Het kind wordt zelfbewuster en krijgt meer zelfvertrouwen.

Nu ook:

BRUG-KRAGT

Een nieuwe school, een nieuwe klas. Het hebben van een overvolle agenda, door de bomen het bos niet meer zien, wanneer moet ik nu wat leren? Je hebt voor ieder vak een andere docent. Spanning en stress vliegen je aan.

Met name in de brugklas is alles nieuw en zijn dit ‘struggles’ die we vaak zien bij eersteklassers. De Brug KRAGT training is speciaal afgestemd op kinderen uit groep 8, ter voorbereiding voor de overstap van de basisschool naar voortgezet onderwijs. En voor kinderen die al zijn gestart in de brugklas en nog niet helemaal hun draai hebben gevonden. (zich onzeker voelen, overweldigd worden door alle veranderingen en/of de hoeveelheid schoolwerk, last hebben van faalangst, moeite hebben met nieuwe contacten leggen etc.) 

In deze training leer je o.a.

 • je eigen kwaliteiten en talenten kennen

 • hoe je zoveel mogelijk jezelf kunt zijn binnen de groep

 • hoe je faalangst omzet in zelfvertrouwen

 • je eigen leerstijl kennen en weten wat je nodig hebt

 • wat je ongeveer kunt verwachten op het voortgezet onderwijs

 • hoe je nieuwe vrienden maakt

 • hoe je je huiswerk kunt plannen

 • omgaan met ‘toets-stress’

 • omgaan met groepsdruk

 • omgaan met veranderingen

 • hoe je stevig in je schoenen staat

Als kinderen zichzelf beter kennen, weten waar ze goed in zijn en ook hun valkuilen kennen, hebben ze een voorsprong als ze beginnen op het V.O. Het omgaan met alle veranderingen en het maken van nieuwe vriendschappen gaat makkelijker en kinderen voelen zich zelfverzekerder! 
contact
 
De KRAGT training is een multi-sensorische training.
Door de grote diversiteit in dynamische oefeningen en (creatieve) werkvormen, wordt een verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen.
Wil je graag een (brug) KRAGT training volgen?
Laat je naam en telefoonnummer achter, ik neem gauw contact met je op!
De training wordt gegeven in Dronten, maar op verzoek kan ik ook naar een locatie in de regio komen.
Op scholen en bij de naschoolse opvang kan de training uiteraard ook worden gegeven.

Contact

Wil je meer weten? Of wil je eerst kennismaken? Neem vrijblijvend contact met mij op.

En houd facebook in de gaten voor data van de training: https://www.facebook.com/stralendjezelfcoaching

Door het contactformulier in te vullen en te verzenden ga je akkoord met de privacyverklaring van praktijk Stralend Jezelf

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page