top of page

KIND & JONGEREN

COACHING

Hoe en wanneer?

Stralend jezelf zijn, lekker in je vel zitten, zelfvertrouwen en opkomen voor jezelf en rust in je hoofd…

Dat blijkt voor veel kinderen en jongeren moeilijker dan gedacht. Als ouder(s) kun je je soms machteloos voelen. Je kan je vinger er niet op leggen, wat er precies speelt. Je merkt dat je kind zich anders gedraagt, niet lekker in z’n vel zit en zich terugtrekt. Het enigste wat je graag wil, is je kind gelukkig zien. Ik kan daarbij helpen!

In mijn praktijk Stralend Jezelf help ik kinderen en jongeren sociaal vaardiger te worden en emotioneel sterker.

Van de situatie naar de kern

Ik werk psychodynamisch, dat wil zeggen; dat we vanuit de hulpvraag naar de kern van het probleem gaan. We plakken geen pleisters op de situatie, maar gaan vanuit de kern  van het probleem een doel stellen. Psychodynamica is in moderne bewoording het krachtenspel van zelfbeeld, verlangens en emoties. Hier leert het kind met aandacht en op open wijze naar zichzelf te kijken en veranderingen te bewerkstelligen. Zo krijgt het kind inzicht in zijn eigen proces. Tijdens de weg naar het vastgestelde doel traint het kind vaardigheden waar het kind zijn hele leven iets aan heeft.

Als we het coachingstraject beginnen bekijken we hoe lang dit traject gaat duren, dit is namelijk van verschillende factoren afhankelijk. Iedere hulpvraag, ieder kind en iedere situatie is weer anders. Processen hebben tijd nodig, processen moeten eigen gemaakt worden. Ik bied graag een coaching traject aan dat helemaal aansluit op de persoonlijke vraag, wensen en behoeftes van het kind / jongere . Alleen dan krijg je het beste resultaat!

bottom of page